Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен звук подобен като чукане на аванс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен звук подобен като чукане на аванс

Здравейте! От скоро съм собственик на Алфа 156 фейс лифт. Колата е 2004 година 1.6 Т.С. Напоследък чувам този звук 10 15 мин след като загрее колата, докато е студен е ок. След това за неопределено време на всяка скорост в ниските обороти се чува това като аванс. Не го прави винаги, но знам че това може да е и сериозен проблем. Ако някой се е зблъсквал с подобен проблем нека сподели. Благодаря

Измери компресията на цилиндрите на загрял мотор за всеки случай. Маслото хубаво ли е на 100% ?
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Маслото е сменено преди 2 седмици, но не е това което дават по каталог.Един механик я гледа и каза,че е гумички на клапаните ама аз нещо не му вярвам нито прави диагностика, нищо само я чу. А съм в чужбина и тук трудно се намират части и са много скъпи. За това искам да съм сигурен преди да и правя ремонт.

Comment

От гумички неможе да трака, смени майстора. От гумички може да пуши синкаво, да харчи масло но не и да трака.
        Тракане може да има също от хидравличните повдигачи, но там трака предимно като я запалиш, после като качи масло и ги напълни спират да тракат или осезаемо намалява тракането. Можеш да махнеш пистовия ремък за да изключиш алтернатора, компресора на климатика, хидравликата и ролките от вероятностите.
        Тракане може да имаш също от вариатора, но той трака леко като "дизел", а не като чукане на аванс.
        Затова ти писах по-горе да мериш компресията на всеки цилиндър, да не са сегментите.
        Имай предвид че буталата също могат леко да притракват, но там по-скоро е като шума на вариатора.
        Общо взето бих те постветвал да намериш качествен майстор защото така само гадаем.
        Колата има ли газов инжекцион ?
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Не няма газ колата. Благодаря за съветите и след като я ремонтирам ще пиша.

Comment

Имай напредвид че ТС е капризен мотор и не бива компромис с маслата.

Comment

Working...
            X